Nestlén ajatuksia terveydestä ja ravinnosta

Suhtaudumme vakavasti perheiden ruokavalioon.

Parannamme murojamme jatkuvasti niin, että ne ovat niin ravinteikkaita kuin mahdollista ilman, että mausta joutuu tinkimään.

Nestlén murot ovat hyvä lisä tasapainoiseen ruokavalioon. Kaikki muromme on valmistettu täysjyväviljasta. Monet ovat myös vähärasvaisia. Tavoitteenamme on tarjota korkealaatuisia ja erinomaiselta maistuvia muroja.

Ravinto, terveys ja hyvinvointi ovat olleet meille tärkeitä jo pitkään

Työmme ytimessä täysjyvämurojen johtavana valmistajana on ravitsemus. Teemme työtä parantaaksemme murojemme ravitsemuksellista laatua ilman, että asiakkaiden tarvitsee pettyä maun suhteen.

Vuodesta 2003 lähtien olemme lisänneet täysjyväviljaa yli 3,4 miljardiin annokseen, vähentäneet yli 9141 tonnia sokeria ja 869 tonnia suolaa muroistamme maailmanlaajuisesti. Tavoitteemme on : Teemme terveellisen ruuan syömisestä helppoa tarjoamalla korkealaatuisia ja herkullisia muroja.

Aamiaisen ja täysjyväviljan puolestapuhuja

Haluamme tuoda oikeaan valoon ja levittää sanaa siitä, kuinka tärkeitä aamiainen ja täysjyvävilja ovat osana tasapainoista ruokavaliota. Yrityksenä teemme aktiivisesti työtä toisten organisaatioiden, kauppaorganisaatioiden, terveydenhuoltohenkilöstön ja johtavien tahojen kanssa saadaksemme huomiota sille, kuinka tärkeää aamiaisen syöminen on, ja täysjyväviljan osuudelle tasapainoisessa elämäntavassa.

Yksinkertaiset ravintomerkinnät

Merkitsemme tuotteidemme ravintoarvon ja ainekset yksinkertaisesti, helppotajuisesti ja asianmukaisesti. Haluamme tehdä valitsemisesta helppoa kuluttajalle.

Ravitsemustutkimuksen ja –kehityksen asiantuntija

Meillä on oma ravitsemus- ja tutkimusasiantuntijoiden ryhmä, joiden avulla saamme jatkuvasti uusinta tietoa ja asiantuntemusta liittyen muroihin. Näin varmistamme, että olemme kehityksen kärjessä murojen teknologian, ravitsemuksen, terveellisyyden ja tutkimuksen suhteen.

Ravintosisältömerkinnät

Tiedämme, että haluat saada helposti tietoa ruuasta, jota syöt. Kaikissa Nestlén muroissa on viitteellinen päiväsaanti eli GDA-merkintä (Guideline Daily Amount), joka helpottaa sinua parhaiten sopivien murojen valinnassa.

GDA-merkintä ilmoittaa jokaisen annoksen sisältämän kalorien, sokereiden, rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrän. Näet myös jokaisesta annoksesta saatavien ravintoaineiden osuuden suositellusta päiväsaannista. Viitteellinen päiväsaanti ei ole yksittäisten henkilöiden tavoite vaan se helpottaa arvioimaan yhden annoksen osuutta ravintoaineiden kokonaispäiväsaantiin verrattuna.

GDA labelling for Shredded Wheat.

Lisäksi pakkauksessa on myös tavallinen ravintosisältötaulukko, ravintosisältö 100 g :ssa tuotetta. Täältä löytyvät kahdeksan tärkeää ravintoainetta, energia, proteiini, hiilihydraatti, sokerit, rasva, tyydyttynyt rasva, kuitu ja natrium, usein myös suolapitoisuutena ilmoitettu.

Jos haluat tietää lisää murojen ravintosisällöstä, voit klikata tästä.

Totuus muroistamme

Vaikka Nestlé on maailmanlaajuinen yhtiö, olemme sovittaneet jotkut tuotteemme paikallisten makujen mukaisiksi. Sama tuotemerkki on saatettu valmistaa hiukan erilaisilla resepteillä ja sen takia ravintosisältö saattaa olla hiukan erilainen joissakin maissa.

Vähemmän suolaa

Useimmat murot sisältävät vain vähän suolaa annosta kohti ja niistä saatava suolamäärä on alle 10 % suositellusta päiväsaannista.

Tästä huolimatta Nestlén muroja kehitetään edelleen. Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme työskennelleet suolan vähentämiseksi ja olemme vähentäneet monien murojemme suolapitoisuutta, mutta säilyttäneet tunnetun laadun ja hyvän maun.

Vuodesta 2003 lähtien olemme vähentäneet 869 tonnia suolaa muroistamme maailmanlaajuisesti. Tämä tarkoittaa, että suolapitoisuus on pienentynyt 22 %.

Kaikkiin Neslén muroihin on merkitty selkeästi ravintosisältö, mukaan luettuna natriumin määrä.

Lue murojemme sokerista

Sokerilla on tärkeä osuus ravinnossamme, sekä energianlähteenä (erityisesti aivojen) että hyvän maun ja rakenteen tuojana. Sokerin saannin määrää on kuitenkin tärkeää rajoittaa.

Tiesitkö, että yksi annos KAURA CHEERIOS-muroja sisältää 1,5 teelusikallista sokeria ? Se on vähemmän sokeria kuin lasillisessa appelsiinituoremehua. On tärkeää muistaa, että kun katsot ruokavaliotasi kokonaisuutena, muroista saadaan vain vähän sokeria. Useimpien kohdalla osuus on 3-10%.

Työskentelemme vähentääksemme sokerin määrää maun ja laadun kärsimättä. Vuodesta 2003 lähtien olemme vähentäneet maailmanlaajuisesti yli 9141 tonnia sokeria Nestlén muroista.

Jokaisen pakkauksen etupuolella on merkintä yhden annoksen sokeripitoisuudesta. Löydät suositellun päiväsaannin kaikkien Nestlén muropakkauksien etupuolelta, mukaan luettuna sokerin suositellun määrän.

Lue murojemme sisältämästä täysjyväviljasta ja kuidusta

Nestlén murot ovat helppo tapa saada täysjyväviljan tärkeimmät ravintoaineet. Jokaisessa kulhollisessa Nestlén muroja on vähintään 8g täysjyväviljaa. Täysjyväviljassa on ainutlaatuinen yhdistelmä ravintoaineita, myös kuitua, joka on tärkeää iästä riippumatta kaikille. Täysjyväviljassa on 3 osaa : kuori, ydin ja alkio. Kaikki osat sisältävät tärkeitä ravintoaineita. Vaikka kuitu onkin kuoriosan tärkeä ravintoaine, täysjyvä sisältää paljon muutakin kuin kuitua.

Helpottaaksemme täysjyväviljan saantia, olemme lisänneet täysjyväviljaa yli 3,4 miljardiin muroannokseen maailmanlaajuisesti vuodesta 2003 lähtien.